Avertismentul poliţiei pentru românii care au fost bombardaţi în ultimele zile cu astfel de sms-uri!

 


„Cineva ţi-a lăsat un mesaj”. Poliţia avertizează cu privire la un mesaj de tip sms, primit de utilizatorii serviciilor de telefonie din România: Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Un sms prin care românii sunt anunţaţi că au primit un mesaj vocal sau o fotografie de la prietenii lor, însoţit de un link unde poate fi accesat, a ajuns în telefoanele multor persoane în ultima săptămână.

Poliţia Română a transmis o avertizare, pe pagina de Facebook, ca românii să nu acceseze acel link. Potrivit specialiştilor este vorba de un atac cibernetic la scară largă.

”Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică îndeamnă de asemenea la atenție în ceea ce privește mesajele primite în aceste zile şi cere evitarea accesării link-urilor din surse necunoscute.

„Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către siteuri compromise.

Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubiose”, spun experţii în securitate.Comentarii