Femei și fete din Irpin au fost împușcate și apoi călcate cu tancurile. Rușii au lăsat în urmă numai moarte


 Noi informații șocante despre acțiunile rușilor în Irpin. Autoritățile locale, citate de canalul NEXTA, susțin că femei și fete din oraș au fost împușcate și apoi călcate cu tancurile de forțele ruse. 

Primarul din Irpin, Oleksandr Markushin, a declarat, într-un interviu citat de NEXTA, că invadatorii au împușcat fete și femei din oraș, apoi le-au călcat cu tancurile. 

Totodată, într-un interviu pentru BBC, purtătorul de cuvânt al președintelui Volodimir Zelenski a transmis că "au fost găsite gropi comune. Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate... împușcați, cu urme de gloanțe în ceafă. Erau clar cvili și au fost executați. Am găsit trupuri incendiate pe jumătate ca și cum ar fi vrut să șteargă urmele crimelor, dar nu au avut suficient timp să o facă cum trebuie”.

Cadavrele a cel puţin 20 de bărbaţi îmbrăcaţi în haine civile zăceau sâmbătă pe o stradă din Bucea, oraş la nord-vest de Kiev pe care militarii ucraineni tocmai l-au recucerit de la forţele ruse, a constatat un jurnalist AFP, potrivit Agerpres.

Comentarii