Mașina de jucărie a unui copil de 2 ani, ridicată de pe stradă de polițiștii englezi! (FOTO)


 

Poliţiştii englezi sunt ţinta unui val de glume şi reacţii amuzate, după ce pe internet au apărut fotografii din timpul unei „misiuni importante”.

Un echipaj din Staffordshire a confiscat maşina de jucărie (un mini-ATV) cu care se plimbau doi copilaşi, drept măsură de precauţie. Vehiculul „periculos” a fost urcat pe o platformă pentru a nu lovi pietonii, notează observatornews.ro.

Îngrijoraţi că maşina de jucărie cu care se plimbau doi copilaşi ar putea lovi pe cineva, poliţiştii din Staffordshire au ales să pună precauţia înainte de toate. Au ridicat vehicului de lângă proprietarul în vârstă de doar doi ani şi l-au urcat pe platformă, pornind astfel într-o procesiune bizară prin oraş.

Reacţiile oamenilor nu au întârziat să apară. Gestul a fost descris drept „ridicol”, cu atât mai mult cu cât joaca celor doi copii de 2, respectiv 6 ani a fost încadrată ca încălcare a articolului 165 din Codul Rutier britanic, care le oferă posibilitatea să confişte vehicule conduse fără asigurare sau numere de înmatriculare.

Potrivit The Sun, localnicii sunt revoltaţi şi le cer poliţiştilor să-şi revină şi să acorde în schimb mai multă atenţie situaţiilor cu adevărat periculoase.

„Vă vine să râdeţi, nu-i aşa? I-am văzut pe copii în Tunstall, pe bicicleta quad. Mergeam eu, pe jos, mai repede decât ei”, spune Ian Swift, localnic. „Poliţia din Staffordshire Police trebuie să-şi revină. Ce s-a întâmplat pare o farsă”, adaugă el.

„Puteau să îi roage să ducă maşinuţa acasă, ori să o folosească într-un loc unde acest lucru este permis. E ridicol, dacă mă întrebaţi pe mine”, comentează un alt localnic. Oamenii se plâng că gestul nu reflectă nimic altceva decât „irosirea banilor publici”.

Comentarii