Profesoară din Rusia, arestată după ce elevii au reclamat-o că e anti-război ( socant )O profesoară din Rusia a fost arestată după ce a fost reclamată la poliție de către elevii săi pentru că a făcut comentarii împotriva războiului, potrivit presei locale, citate de BBC.

Adolescenții din Penza, oraș situat în sudul țării, ar fi înregistrat o conversație cu Irina Gen, profesoara lor de limba engleză, pe 18 martie.

Se pare că erau supărați că o excursie sportivă planificată în Republica Cehă nu a mai avut loc și i-au cerut părerea profesoarei Irina Gen.

Potrivit unei presupuse transcrieri a conversației publicate de site-ul Meduza, aceasta a spus că a fost corect că excursia a fost anulată și că astfel de lucruri vor continua să se întâmple până când Rusia „va începe să se comporte într-un mod civilizat”.

Femeia în vârstă de 55 de ani a comparat țara cu Coreea de Nord și „a exprimat o opinie despre războiul din Ucraina diferită de cea oficială”, a precizat Meduza, potrivit BBC, citată de Mediafax.

Irina Gen ar putea fi pasibilă de o amendă de până la 60.000 de dolari sau de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

sursa: Digi24.Ro

Comentarii