Sunt o visatoare, si ca oricare alt visator am si un vis. O dorinta a mea, care vreau sa se implineasca si fara ea simt ca viata nu va mai avea vreun rost.


 Scoala a fost inventata pentru ca informatia acumulata de-a lungul generatiilor sa nu se piarda, ci sa fie transmisa mai departe pentru evoluarea ei si a noastra. Aceste informatii ne pot fi folositoare in viitor, sau poate nu, depinde de ce vrem sa facem cu viitorul nostru. 

Dar desi am zis ca informatiile pot sa nu ne fie folositoare, ele de fapt ne ajuta sa ne evoluam chiar pe noi. Ne ajuta sa intelegem lumea din jurul nostru, sa ne putem argumenta singuri propriile idei si pentru a ne descurca in anumite domenii. Asa se nasc si visurile si dorintele.

      Mereu m-am intrebat „ce vreau sa fac cu viitorul meu?”, „ce vreau sa devin?” si niciodata nu am avut un raspuns coerent. Mereu cand imi planuiam ceva, dupa cateva zile deja nu imi mai placea ideea. Pana intr-o seara, acum un an, cand am decis exact ce imi doresc.  

Am decis ca vreau sa imi iau o barcuta si sa plec pe mare, sa vad lumea, sa nu am parte de ierni inzapezite, sa cunosc locuri noi, oameni noi, lucruri noi si sa o descopar pe adevarata eu. Din acea seara ma tot documentez pe net despre cum e viata pe mare, incerc sa invat cativa termeni din a le navigatului caut barci de vanzare sa stiu in ce barca vreau sa locuiesc, chiar daca asta avea sa se intample peste cativa ani, eu tot continuam sa visez. 

Liceul l-am ales dupa acest vis, sa fie unul in care sa ma simt bine, dar sa ma si ajute in viitor. De ce o barca? Pentru ca mereu mi-au placut filmele cu pirati si cumva, cand eram mica visam sa fiu si eu unul (apoi, cand am mai crescut, o sirena,  dar asta e alta poveste). Plus ca barca este o casa pe care o poti lua cu tine oriunde in lume.

   Imi imaginez viitoarea mea calatorie, incepand cu un an dupa ce termin liceul. Strangand bani pana atunci, ca sa imi cumpar o barcuta. De curand am descoperit o barca de vanzare, folosita bine inteles, care are tot ce vreau, si sper ca pana in ziua in care voi fi gata de marea achizitie, voi gasi barca aceea, sau macar una care sa imi faca pe plac la fel de tare 🙂

 

21330815_10209755561752684_9003839_o

 

     Tu ce vis ai? Ce astepti de la viitor?

Comentarii