Zelenski: Toate țările lumii ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare


 

„Toate țările lumii” ar trebui să se pregătească pentru posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să utilizeze arme nucleare tactice în războiul dus împotriva Ucrainei, a avertizat vineri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru CNN.

Putin ar putea apela fie la arme nucleare, fie la arme chimice, deoarece nu prețuiește viețile poporului ucrainean, a afirmat Zelenski, din biroul său de la Kiev.

„Nu numai eu – ci lumea întreagă, toată ţările lumii ar trebui să fie îngrijorate, pentru că, chiar dacă poate nu este o informaţie reală, ea poate fi adevărată. Arme chimice, ar putea s-o facă, pentru că viața oamenilor nu înseamnă nimic pentru ei”, a spus Zelenski.

„Nu trebuie să ne speriem, ci trebuie să ne pregătim. Iar asta nu este o problemă doar a Ucrainei, nu este doar pentru Ucraina, ci este pentru lumea întreagă”, a declarat Volodimir Zelenski.

Oficialii americani au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca Putin să recurgă la armele nucleare, ţinând cont de eşecurile pe care le-au suferit forțele ruse până în prezent în Ucraina.

Pottrivit șefului CIA, William Burn, disperarea după victorie” și eşecurile militare din Ucraina l-ar putea determina pe preşedintele rus Vladimir Putin să folosească acolo o armă nucleară tactică sau de mică putere.

„Având în vedere potenţiala disperare a preşedintelui Putin şi a conducerii ruse, având în vedere piedicile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate aborda cu lejeritate ideea unei poteţiale ameninţări pe care o reprezintă posibila apelare la armele nucleare tactice sau la armele nucleare cu încărcătură mică”, a spus William Burns, joi.

Comentarii