31 de oameni, majoritatea copii, au murit călcați în picioare când așteptau să primească daruri la o campanie de donații, în Nigeria


 

Peste 30 de oameni au murit călcați în picioare în timpul unei învălmășeli generale la o campanie de donații organizată de o biserică în orașul nigerian Port Harcourt, sâmbătă, relatează CNN, care citează poliția din această țară.

Majoritatea victimelor sunt copii, iar incidentul a avut loc la un club de polo local, unde biserica Kings Assembly Church a organizat o campanie de donații, conform lui Olufemi Ayodele, un purtător de cuvânt al Trupelor de Apărare Civilă din Nigeria.

„În timpul procesului de distribuire a cadourilor s-a pornit o învălmășeală care a degenerat. Majoritatea victimelor sunt copii”, a spus Ayodele.

Conform altor oficiali nigerieni, evenimentul cu donații nu începuseră încă la momentul în care oamenii au început să se calce în picioare – mulțimea ar fi forțat intrarea în spațiul respectiv în ciuda faptului că porțile erau închise, fapt ce a dus la busculadă.

31 de oameni au fost confirmați ca fiind uciși, iar alți șapte răniți au ajuns la spital după incident.

Comentarii