trist: Un profesor român s-a apucat de furat în Belgia pentru ca fiul său, un cunoscut avocat din România, să îi acorde atenţie


 

Un profesor român ieşit la pensie riscă un an de închisoare pentru că a comis mai multe furturi din magazine în localităţile belgiene Tielt şi Izegem. Cadrul didactic nu ducea lipsă de bani, ci a dorit doar să îi atragă atenţia fiului său, un avocat din România.

În primăvara anului 2021, personalul unui supermarket din localitatea belgiană Tielt a descoperit că un număr mare de pixuri, marca Parker, dispăruseră de pe rafturi. Angajaţii au decis să instaleze o mică cameră de luat vederi şi au urmărit ce se întâmplă mai departe. Iar rezultatul n-a încetat să apară: în 18 iunie, au observat pe imagini că un bărbat a luat trei pixuri fără să plătească. 

Pe 28 iunie, scenariul s-a repetat. O vânzătoare a decis să îl urmărească şi a văzut cum acelaşi bărbat a sustras alte câteva pixuri. Acesta a fost identificat în persoana lui I.C. (68 de ani), un fost profesor, de naţionalitate română, care este posibil să fi comis alte patru furturi similare dim alte magazine. 

În ziua de 18 iunie 2021, fostul cadru didactic a sustras un ceas inteligent dintr-un magazin din oraşul Tielt.   10 zile mai târziu, a furat bunuri în valoare de 316 euro din acelaşi magazin. În acea zi a sustras şi mai multe perechi de chiloţi dintr-un alt magazin din aceeaşi localitate.  În 25 iunie, I.C. a furat diverse produse multimedia şi cosmetice dintr-un magazin din Izegem. 

După ce a fost identificat de poliţişti, fostul profesor le-a mărturisit că a comis faptele doar ca să îi atragă atenţia fiului său, un cunoscut avocat în România.  Bătrânul a sperat că fiului său i se va face milă de situaţia în care se află şi îl va ajuta, lucru care s-a şi întâmplat. "După moartea soţiei sale, clientul meu a început o nouă relaţie cu o femeie mai tânără", a explicat avocatul românului. "Asta şi o problemă de moştenire au provocat o ruptură între el şi fiul său. 

Nu a apucat să îşi vadă nepoţii şi a vrut să schimbe acest lucru. După furtul din magazine a început să primească atenţia fiului său. Aşadar, clientul meu a reuşit să-şi atingă scopul", a declarat avocatul românului, scrie HLN.be.  Fostul profesor riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de un an, dar avocatul său a cerut suspendarea sancţiunii penale ţinând cont de motivele care l-au determinat pe bărbat să comită faptele.


Comentarii