Un toy fox terrier de 22 de ani a fost confirmat drept cel mai bătrân câine din lume


 

Pebbles, un toy fox terrier în vârstă de 22 de ani din Carolina de Sud, a fost declarat cel mai în vârstă câine din lume, detronându-l pe precedentul deținător al titlului, TobeyKeith, un chihuahua în vârstă de 21 de ani, relatează The Guardian.

Pebbles s-a născut pe 28 martie 2000 și a fost înscrisă în Cartea Recordurilor în această lună. Stăpânii lui Pebbles, Julie și Bobby Gregory din Carolina de Sud au hotărât să-l înscrie pe câine la Cartea Recordurilor după ce au văzut știrea legată de TobyKeith, precedentul deținător al titlului, în vârstă de 21 de ani.

Cuplul din Carolina de Sud l-a adoptat pe Pebbles în 2000, când se aflau în căutarea unui câine de rasă mai mare.

„Sărea și lătra atât de mult încât eu și Bobby ne-am dat seama că nu avem de ales decât să o cunoaștem. A fost dragoste la prima vedere”, a spus Julie.

Stăpânii cățelușei, dar și apropiații familiei, sunt uimiți de vârsta ei.

„Întotdeauna glumesc pe seama ei și ne spun cât de uimitor este că încă o avem, în condițiile în care majoritatea ne cunosc de peste 20 de ani și își aduc aminte când am adus-o acasă”, a adăugat stăpâna cățelușei.

Recordul pentru câinele cu cea mai lungă durată de viață a fost înregistrat în 1939

Recordul mondial Guinness pentru cel mai vârstnic câine care a trăit vreodată aparţine unui ciobănesc australian, al cărui nume a fost Bluey.

Bluey s-a născut în 1910 şi a lucrat la ferma stăpânului său pentru aproape 20 de ani, înainte să fie eutanasiat din motive medicale pe 14 noiembrie 1939, la vârsta de 29 de ani şi cinci luni, potrivit Guinness World Records.

Comentarii