Imagini spectaculoase cu Ochiul Beiului, un lac cu ape de un turcoaz aproape ireal. Cine se scaldă acolo riscă amenzi uriașe

 
Romsilva publică imagini spectaculoase cu lacul Ochiul Beiului, un lac unic declarat monument al naturii, și atrage atenția că scăldatul acolo este interzis. Cei care încalcă interdicția riscă amenzi de până la 6.000 de lei.

Lacul Ochiul Beiului se află în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

"Este un lac unic, cu ape de un turcoaz fabulos, și a fost declarat monument al naturii, iar scăldatul este interzis. Nu toți turiștii respectă însă acest lucru, alegând să ignore indicatoarele montate de rangeri.

Încălcarea legii atrage după sine amenzi ce pornesc de la 3.000 de lei și pot ajunge la 6.000 de lei", atrage atenția Romsilva.

Lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor subteran și se întinde pe o suprafață de aproximativ 284 de metri pătrați, având adâncimea maximă de 3,6 metri. Astfel, Ochiul Beiului este cel mai mare lac carstic din România.

"Când îl vezi pentru prima dată, rămâi impresionat de culoarea sa aproape ireală", adaugă Romsilva..

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beului.

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri. Din acestea, 14.500 de hectare se află în zone de protecție strictă sau integrală, unde nu există intervenție umană.


Comentarii