"Un înger a plecat la Ceruri". Un băiețel iubitor a fost găsit mort în camera sa. În urmă cu câteva zile își serbase ziua de naștere, în Dublin


 

Luke Ramone Harper, în vârstă de 8 ani, din orășelul irlandez Clonlara Road, a suferit leziuni cerebrale fatale după ce a inhalat heliu dintr-un balon cumpărat pentru ziua lui de naștere, scrie Irish Mirror. Micuțul a fost declarat mort la Spitalul de Copii Temple Street din Dublin pe 2 aprilie anul trecut.


Luke a fost diagnosticat cu autism și ADHD. Mama sa a povestit că băiețelul se juca la etaj și urmărea videoclipuri pe Youtube. Seara, l-a chemat la masă, dar micuțul nu a mai răspuns. Când a urcat în camera să verifice ce face, femeia l-a găsit prăbușit la pământ, cu fața în jos, iar un balon pe jumătate dezumflat plutea deasupra lui. 

Mama l-a scos din casă, în speranța că aerul curat îl va ajuta, iar tatăl a încercat să-l resusciteze în timp ce așteptau ambulanța. După ce a fost transferat la spital, Luke a intrat în stop cardio-respirator. „Era evident că creierul lui era foarte grav afectat”, își amintește Hillary McSweeney. „Știam că Luke era mort și că, în acel moment, doar aparatele îl țineau în viață”.

„M-am simțit amorțită, cu inima frântă, cu o durere de neimaginat”, a spus femeia. “A fost un accident atât de ciudat”. 

În urma autopsiei s-a constatat că Luke a murit din cauza lipsei de oxigen la creier și din cauza unui stop cardiac, cauzat de inhalarea de heliu. Medicul a explicat că băiețelul ar fi suferit leziuni cerebrale rapide și severe. Acesta a mai adăugat că, probabil, Luke și-a pierdut cunoștința foarte repede după ce a inhalat elementul chimic.

Mii de oameni i-au adus un omagiu micuțului Luke, “un înger care s-a ridicat la Ceruri”. 

Comentarii