Vloggerul spaniol, care s-a filmat în timp ce umilea un cerşetor român cu biscuiţi umpluţi cu pastă de dinţi, a fost condamnat definitiv.


 

Curtea Supremă a confirmat sentinţa pe care o instanţă din Barcelona i-a dat-o lui Kanghua Ren, cunoscut de utilizatori sub numele de ReSet. Starul spaniol nu mai are voie să deţină un cont de YouTube timp de cinci ani. Potrivit Înaltei instanţe, şedinţa de plen a urmat criteriile parchetului şi, în vederea formulării sentinţei definitive, trei magistraţi au putut formula voturi individuale, scrie ElPais.

L-a umilit pe cerşetorul românYouTuberul ReSet a fost condamnat în 2019 de un judecător din Barcelona pentru o infracțiune împotriva integrității morale după ce a publicat videoclipul în care își umilia victima. Pe lângă faptul că i s-a interzis să folosească rețeaua de socializare timp de cinci ani, acesta a fost condamnat la 15 luni de închisoare și să-l despăgubească pe român cu 20.000 de euro pentru prejudiciile morale cauzate de difuzarea videoclipului, cu care condamnatul a câștigat 2.180 de euro. Cu canalul YouTube menționat mai sus, Kenghua Ren devenise un influent cunoscut în Spania și America Latină, cu 1,1 milioane de abonați și 124 de milioane de vizualizări ale conținutului pe care l-a publicat.


„Totul a fost ca o glumă”. „Intenția mea a fost să nu jignesc”, a spus vloggerul. „Am abandonat liceul pentru a urma acest job. Mă descurcam bine. Și apoi s-a întâmplat asta”, a continuat influencerul.


Comentarii