Povestea lui Șarpe, motănelul supraviețuitor de pe Insula Șerpilor


 Moralul ucrainenilor, după cele cinci luni de război, este susținut, fără îndoială, și de poveștile cu animale-erou care vin de pe linia frontului. După Patron, cățelul genist, și capra care a declanșat o capcană explozivă rănind zeci de soldați ruși, a venit rândul unui pisoi ce a supraviețuit iadului de pe Insula Șarpelui din Marea Neagră. A primit, cum altfel, numele Șarpe.


Pisoiul de câteva luni a fost salvat de pe stânca de 17 hectare din Marea Neagră, aprig disputată de ucraineni și ruși. Nu se știe cum a ajuns acolo, dacă l-au adus rușii sau ucrainenii, dar în mod sigur își datorează una dintre cele 9 vieți proverbiale militarilor ucraineni. În urmă cu două săptămâni, ei au mers pe insulă pentru a reinstala drapelul Ucrainei, după ce au reușit să-i alunge de acolo pe ruși. Printre ruine, au dat de ghemotocul de blană neagră care cumva a supraviețuit bombardamentelor interminabile ale insulei. Militarii ucraineni l-au luat și l-au adus și pe el la întoarcerea pe continent. 

Șarpe, motanul supraviețuitor de pe faimoasa Insulă a Șerpilor din Marea Neagră, este acum un pisoi alintat, care și-a găsit alinarea și liniștea după spaimele prin care trebuie să fi trecut pe insulă.

Vineri, la două săptămâni după ce a fost salvat, Șarpe a fost scos la joacă pe malul râului Nipru din capitala Kiev, fiind prezentat câtorva reporteri. Bărbatul care l-a salvat a spus povestea pisoiului.

- În prima fază a operațiunii, am filmat insula cu o dronă. Comandantul nostru a observat un mic camarad acolo și ne-a ordonat să-l recuperăm, ca parte a misiunii noastre, a relatat soldatul ucrainean, în timp ce pisoiul se ghemuia în brațele sale.

Cum ați reușit să-l găsiți fiind așa de mic? a fost întrebat soldatul ucrainean.

- Ne-a găsit el pe noi. Ne-am gândit că ne va fi greu să dăm de el, dar a venit singur. Până la urmă totul s-a sfârșit cu bine. Raportul pe care i l-am făcut comandantului, după ce am părăsit insula a fost: „Misiune încheiată, fără victime. Încă un membru al echipei - un pisoi pe nume Șarpe”, a povestit militarul ucrainean, citat de Reuters.

Acum, Șarpe a fost adoptat de o familie. Militarii care l-au salvat nici n-au infirmat, nici n-au confirmat dacă pisoiul norocos a ajuns la unul dintre ei. Dar la cât de bine se simte în brațele lor, e de așteptat ca noul stăpân să poarte uniformă.

sursa: www.digi24.ro

Comentarii