Cuplu arestat după ce a căutat pe Google „cum să deschizi o fereastră încuiată”


 Un cuplu a fost arestat după ce poliția a descoperit în căutările din Google de pe telefonul mobil „cum să deschizi o fereastră încuiată”, cei doi fiind suspectați într-un caz de tentativă de furt.

Jordan Malcom-Taylor, 28 de ani, și Nikisha Hosten, 22 de ani, plănuiseră să spargă o proprietate din Virginia Water, Surrey, Anglia, în 2020. Dar nu și-au mai dus planul la bun sfârșit și au fugit prin grădina din spate, după ce au fost surprinși de proprietar. Poliția i-a prins, însă, în scurt timp.

Citate: Trebuie să iubești pe oricine, orice, oricum, numai să iubești

Ofițerii au găsit telefonul lui Hosten, unde au descoperit căutări pe Google precum „ce să faci cu 3 milioane de lire sterline”, „de unde să iei o armă” și „cum să deschizi o fereastră încuiată”, potrivit The Independent.

Ulterior au ieșit la lumină și alte dovezi, inclusiv filmări de pe o cameră de supraveghere cu aceștia făcând o vizită de recunoaștere în zonă cu o zi înainte de faptă.

Acasă la Hosten s-a găsit și o cheie de la ușa terasei casei la care urma să aibă loc spargerea.

citate: „Oamenii sunt pasari cu aripile crescute inauntru” 

Cei doi au fost acuzați de tentativă de furt calificat și deținere de armă de foc improvizată, fiind condamnați la 9 ani și 9 luni de închisoare - Malcom-Taylor, în timp ce Hosten a primit 11 ani.

În timpul procesului, jurații au aflat cum cei doi au căutat o casă potrivită în care să intre pentru a fura în săptămânile dinaintea operațiunii eșuate.

Astfel, cei doi s-au decis asupra unei proprietăți din Virginia Water, zonă în care casele costă milioane de lire sterline. Au intrat pe proprietate printr-un gard, pe 15 aprilie 2020. Dar au fost văzuți și puși pe fugă, apoi prinși mai târziu de poliție.

Citate: „Visele oamenilor sunt aripi cu care acestia zboara spre cer.”

În mașina lor au fost găsite două cuțite, o armă de foc artizanală și cătușe, dar și câteva unelte cu care puteau să forțeze încuietori și chiar un bidon cu benzină.

Sergent Hannah Clarke, de la Poliția Surrey, a spus că este o „ușurare” că cei doi se află acum în spatele gratiilor. „Hosten și Malcom-Taylor plănuiseră să comită o spargere violentă și au arătat un dispreț înfricoșător față de victimele lor în timpul procesului. Din fericire, planurile lor au fost dejucate... Este o ușurare că sunt acum în spatele gratiilor.

sursa: digi24.ro

Comentarii