O femeie a murit după ce a înghiţit substanță de contrast, la o clinică privată din Târgovişte.


 Doctorul curant al femeii spune că este posibil ca Nicoleta să fie unul dintre cei 14-15 pacienţi la un milion care mor din cauza substanţei de contrast. Femeia nu avea o formă gravă de cancer şi descoperise că are boala în urma cu două luni. Deja efectuase două tratamente cu citostatice, însă, avea nevoie de investigaţii suplimentare.

Chiar medicul oncolog o trimisese la respectiva clinică pentru a face un computer tomograf. Băiatul femeii spune că Nicoleta a venit la programare şi a primit 6 pahare cu substanţă de contrast de la personalul medical. A intrat în cabinet şi la scurt timp a început să se simtă rău. Băiatul acesteia a văzut-o la un moment dat cum stătea pe masa de control şi tuşea foarte tare. Cei de la clinică s-au speriat pentru că femeia se simţea din ce în ce mai rău, aşa că au chemat ambulanţa.

Cei de la Serviciul de Ambulanţă din Târgovişte au resuscitat-o mai bine de o oră, însă fără rezultat, aşa că au fost nevoiţi să constate decesul. A fost deschisă o anchetă de moarte suspectă, urmând ca rezultatele autopsiei să stabilească cauza decesului. 

sursa: observatornews.ro

Comentarii