Singurul avertisment care îl sperie pe Putin: „Nu trebuie să permitem ca tragediile accidentelor nucleare de la Cernobîl și Fukushima să se repete”


 China a lansat un atac subtil  la adresa Rusiei în ceea ce privește centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, în timp ce temerile privind un dezastru în urma unui accident nuclear se intensifică.

Un singur incident ar putea provoca un accident nuclear grav „cu consecințe ireversibile pentru ecosistemul și sănătatea publică din Ucraina și din țările învecinate”, a declarat un oficial chinez de rang înalt a declarat, vineri, la ONU.

Geng Shuang, adjunctul reprezentantului permanent al Chinei la ONU, a făcut apel la toate părțile implicate „să dea dovadă de maximă reținere, să respecte cu strictețe legislația internațională și să reducă la minimum riscul de accidente”.

„Nu trebuie să permitem ca tragediile accidentelor nucleare de la Cernobîl și Fukushima să se repete”, a spus oficialul chinez.

Acest avertisment este unul destul de important, deoarece China este poate singura putere mondială cu influență reală asupra regimului lui Putin.

Beijingul a lansat această declarație la doar câteva ore după incidentul care a avut loc joi, 25 august, la Zaporojie, când cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost deconectată pentru prima dată în istoria sa, ore în șir de la reţeaua electrică.

Din fericire, Centrala Nucleară de la Zaporojie a reluat vineri furnizarea de energie electrică în Ucraina, după ce două dintre cele şase reactoare ale sale au fost reconectate la reţeaua ucraineană, a anunţat compania nucleară de stat Energoatom.

sursa: romaniatv.net

Comentarii