Un pui de flamingo e crescut de doi tați adoptivi, pentru că părinții biologici l-au abandonat


 Un pui de flamingo este crescut de doi tați adoptivi la cea mai mare grădină zoologică din Marea Britanie, ZSL Whipsnade Zoo, după ce părinții săi biologici au abandonat cuibul.


xx
\

Îngrijitorii au plasat inițial oul de flamingo american (Phoenicopterus ruber) într-un incubator pentru a-i crește șansele de supraviețuire, dar au fost reușit să-i găsească „părinți adoptivi”, potrivit site-ului grădinii zoologice.


Hudson și Blaze au fost aleși să aibă grijă de ou înainte de eclozare, așa că angajații grădinii zoologice l-au pus în cuibul lor. Cei doi „tați adoptivi” au clocit oul, iar acum au o grijă exemplară de pui.

„Păsările flamingo lucrează de obicei împreună, ca o pereche monogamă, pentru a îngriji ouăle și puii. Hudson și Blaze au fost alegerea clară pentru oul incubat, deoarece s-au dovedit întotdeauna a fi părinți ideali”, a spus Tim Savage, care coordonează departamentul păsărilor.

„După ce puiul a clocit în cuibul lor, ei au stat cu el două săptămâni, ținându-i de cald și protejându-l de alți flamingo, care adesea se ceartă pentru cele mai bune locuri de cuib”, a adăugat el.

Perechi de flamingo de același sex au mai fost întâlnite la grădina zoologică Whipsnade, la fel și triourile (masculi și femele într-un singur cuib). De asemenea, pinguinii formează perechi de același sex în timpul sezonului de reproducere.

sursa: digi24.ro

Comentarii