Vladimir Putin, mesaj pentru noul Rege al Marii Britanii: 'Vă doresc curaj și tărie de caracter în fața acestei pierderi grave și ireparabile'


 Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis condoleanțe Regelui Carol al III-lea cu ocazia decesului Reginei Elisabeta a II-a, potrivit unui mesaj postat joi pe canalul Telegram al Kremlinului.

„Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt legate în mod inextricabil de numele Majestății Sale. De-a lungul mai multor decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor săi, precum și de autoritate pe scena mondială”, se arată în mesajul de pe Telegram, potrivit agenției ruse Interfax.

„Vă doresc curaj și tărie de caracter în fața acestei pierderi grave și ireparabile. Vă rog să transmiteți simpatia și sprijinul meu sincer membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii”, se arată în mesajul de condoleanțe.

  • Elisabeta a II-a a murit în cursul zilei de joi, la Castelul Balmoral din Scoția. Avea 96 de ani. Trupul neînsuflețit al Elisabetei a II-a va fi mutat la Catedrala din Edinburgh și apoi la Palatul Buckingham. La cinci zile după aceea, va fi mutat la Westminster Hall.

Funeraliile reginei ar urma să aibă loc la Westminster Abbey, la 10 zile de la moartea sa, potrivit presei.

Moartea Elisabetei a II-a înseamnă că fiul ei cel mare, prințul moștenitor Charles, în vârstă de 73 de ani, devine automat noul rege al Marii Britanii.

sursa: stiripesurse.ro

Comentarii