Stiri: „Eu aș lua permisul oamenilor care sunt în vârstă...chiar dacă greșesc, tot ei sunt cu gura mare”

 

Elena Matei, fosta concurentă de la "Chefi la cuțite" este nervoasă pe cei în vârstă care insistă să mai conducă autovehicule. Ea crede că sunt un pericol

Elena Matei, fosta concurentă de la “Chefi la cuțite” este nervoasă pe cei în vârstă care insistă să mai conducă autovehicule. Ea crede că sunt un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Să mă iertați pe mine dacă sunt rea, dar sincer vă zis, eu aș lua permisul de conducere oamenilor care sunt în vârstă. După ce ai împlinit o vârstă mi s-ar părea normal să dai un test să vedem dacă mai ești capabil să conduci sau nu.


Oamenii în vârstă sunt pericol public pe drum și tot ei sunt cu gura mare, chiar dacă au greșit, nu mai sunt vigilenți, nu mai au simțurile dezvoltate. Chiar dacă greșesc, tot ei sunt cu gura mare”, a declarat Elena Matei, pe pagina personală de Instagram, potrivit spynews.

Măsuri de siguranță la volan pentru șoferii vârstnici

Dacă ai trecut de 65 de ani, iată la ce e bine să fii atent în cazul în care șofezi:
Fii la curent cu sănătatea ta
Controalele regulate la medic sunt esențiale pentru a te menține în cea mai bună formă posibilă de condus. 

Verifică-ți vederea la medicul oftalmolog în fiecare an și asigură-te că ești la zi cu dioptriile. În ceea ce privește mașina, păstrează parbrizul, oglinzile și farurile curate și crește luminozitatea pe panoul de bord, potrivit doc.ro.

La fel de important este să îți verifici auzul anual. Dacă ai nevoie de aparat auditiv, poartă-l în timp ce conduci. 

Ai grijă când deschizi geamurile mașinii, deoarece curenții de aer pot afecta uneori eficiența unui aparat auditiv. Exercițiile regulate de forță și flexibilitate te pot ajuta să îți păstrezi reflexele și o gamă largă de mișcări care să îți permită să manevrezi cum trebuie automobilul.

Cere sfatul medicului legat de modul în care bolile sau medicamentele îți pot afecta capacitatea de șofat. 

Ai grijă să fii odihnit când te urci la volan, iar dacă iei medicamente care îți provoacă somnolență în timpul zilei cere sfatul medicului legat de capacitatea de a conduce.

În cazul în care suferi de boli cronice, precum hipertensiune sau diabet zaharat, fii sigur că ai luat medicamentele așa cum ți-a fost indicat, mai ales dacă pleci la un drum mai lung. 

O criză hipertensivă sau de hipoglicemie pot avea urmări foarte grave în timpul șofatului, cu pierderea controlului autovehiculului, așa cum s-a constatat de-a lungul timpului.

sursa: romani-buni.info

Comentarii