stiri: Un bărbat de 31 de ani, care ştia că este perfect sănătos, a murit după ce a căzut secerat în casa din Anglia. Acuzaţii grave la adresa medicilor


 Sindromul morții subite a adultului (SADS) apare atunci când o persoană are un stop-cardiac brusc fără o cauză evidentă. Moartea neașteptată a lăsat familia devastată, după ce bărbatul a fost găsit fără suflare în casa lui din Broughton, Lancashire.

Viaţa bărbatului putea fi salvată

GrimsblyLive relatează că Nathan nu ar fi murit dacă un screening cardiac i-ar fi detectat problemele de sănătate mai devreme. Mama acestuia susţine că nu i-a fost spus că are nevoie de investigaţii suplimentare, în ciuda antecedentelor din familie, notează Mirror

Fără a crede că va trebui să-și ia rămas bun de la el, ultimii ani au fost dificili, dar folosește tragedia lui Nathan ca o modalitate de a opri alte familii să treacă prin ceea ce au trecut: ''Am întrebat dacă Nathan ar trebui să fie testat pentru ceva similar, dar ni s-a spus că nu este nevoie, deoarece nu a dat semne. 

Trei ani mai târziu, l-am găsit mort în casa lui. După ce ne-am împăcat cu moartea lui, am început să lucrăm cu o organizație de caritate, Cardiac Risk in the Young, pentru a face ca lucrurile de care Nathan avea nevoie să fie mai ușor accesibile. Este o modalitate grozavă pentru noi de a ajuta alte familii care se află într-o situație similară cu noi"

Aproximativ 90% dintre cei care mor de SADS nu prezintă simptome. Dar Gill susține că, dacă aceste analize ar fi disponibile prin sistemul public de sănătate, numeroase decese ar putea fi evitate. 

Acum, femeia încearcă să se împace cu moartea băiatului ei: "Fiecare zi este grea și suntem recunoscători pentru prietenii și familiile grozave care ne susțin. Acum ne concentrăm pe a aduce un beneficiu înapoi în comunitate".

sursa: observatornews.ro

Comentarii